2012. augusztus 10., péntek

Matyi meséje: Fito és a gonoszok

Matyi a múlt héten a Millenárison töltötte az egész hetet, a Gondolkodj Egészségesen! program "TE MESÉD®" napközis táborában. Meglepetésünkre minden reggel magától felkelt, megfürdött, mindenféle noszogatás nélkül asztalhoz ült, megreggelizett, fogat mosott és indult az apukájával Budapestre.
Igazi szabad, mesés napokat mókázott végig kis és felnőtt pajtásaival. A kedves, lelkes, szakképzett táborvezetők nyugodt, derűs légkört teremtve irányították a gyermekeket és a foglalkozásokat.  Meséltek, báboztak, zenéltek és kézműveskedtek, sőt még a Csodák Palotájában is eltöltöttek egy délelőttöt. Minden gyermek kitalált egy történetet. A főszereplőnek volt lakása székekből, párnákból, kendőkből. A főhős családja újdonsült barátokból került ki, főhadiszállása ágakból, só-liszt gyurmából szépen lefestve, úgy, ahogy a képzelet szülte. Majd a mesét tollba mondták a tündérszárnyú (...én láttam) felnőtteknek, saját könyvillusztráció készült rajzokkal, a "barát"család és lakás-fotókkal színesítve a könyvet. Szóval mindenki meseíróvá vált a hét alatt, igazi mesekönyvvel, amit az utolsó délután vehetett át a királytól, miután találkozott a gonosz boszorkánnyal, felébresztette a királylányt és megvívott a zöld lovaggal.
Megmondom nektek, különleges érzés Matyi mesekönyvét lapozgatni, nézegetni a képeket, megfigyelni minden részletet, ízlelgetni a szavakat!

" Így volt, mese volt, aki hallgatta, azé volt. " (forrás: Palóc Mese-Beszéd)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése